Herfstige gerechten

Herfstige gerechten

 

Het weer is in ons land altijd een dankbaar onderwerp van gesprek. Iedereen heeft er wel iets over te zeggen en meningen zijn er in alle smaken. Het is dan ook elke week anders. Van koud naar warm, van zware regenbuien naar droogte, van zware bewolking tot stralende zon. En dan ook nog eens verdeeld over vier seizoenen.

Eten naar het seizoen
Voor ons als slagers zorgt het Nederlandse klimaat voor lekker veel afwisseling. Hoe dat zit? Heel simpel: met het verstrijken van de seizoenen veranderen eetvoorkeuren mee. Genieten we in de lente van vers gestoken asperges met een eitje en een mooie ham, in de zomer barbecuen we dat het een lieve lust is. En nu? Tijdens deze prachtige herfstdagen krijgen we weer zin in hartige, verwarmende gerechten. Aardse gerechten, die voldoening geven na een flinke wandeling in het bos.

Hartverwarmende gerechten
In de winkel zijn we druk in de weer om u hierbij van dienst te zijn. Onze zomerbloemen zijn veranderd in herfstbloemen en onze barbecuespiezen maken plaats voor ons verstopt vlees. Dat is extra lang gerijpt stoofvlees, waarvan u thuis de heerlijkste stoofpotten bereid, langzaam garend, het hele huis vullend met geuren. Bijvoorbeeld de klassiek Franse boeuf Bourguignon. U vindt hier het recept voor boeuf Bourguignon. Maak stoofpotten het liefst een dag van tevoren, dan smaken ze nóg lekkerder. Heeft u geen tijd om zelf te koken, maar wel zin in stoofvlees? Vraag dan naar ons kant-en-klare oma’s draadjesvlees.

Stevig en hartig
In onze keuken staan ook weer enorme pannen erwtensoep te koken. Een deel daarvan vriezen we in, zodat we hem altijd voor u op voorraad hebben. Lekker met roggebrood en een plakje katenspek. Ook lekker, zowel bij erwtensoep als stamppot: onze versgerookte rookworsten. Voor het eerst hebben we nu ook kiprookworst. En laten we vooral onze rauwgerookte casselerrib niet vergeten. Een hartige traktatie bij zuurkool of gestoofde spitskool.

En last but not least: zoals elk jaar hebben we ook deze herfst weer bloedworst en balkenbrij bereid. Sommige klanten vragen al in september wanneer we die weer maken. Ze zijn er volop!

mary-pankratz-biologische-slagerijTot ziens in de winkel!

Hartelijke groet,
Mary

 

 Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.