BIOLOGISCH JERSEYRUND

Eén keer in de maand krijgen we een Jerseyrund van boerderij De Groote Voort in Lunteren. Boerin Irene en boer Jan Dirk maken daar de bekende biologische Remeker kazen. Dat doen ze fantastisch – tijdens de Horecava 2014 werd hun belegen Remeker uitgeroepen tot beste belegen kaas van Nederland.

Jerseyvlees: veel smaak

Het vlees van melkkoeien is doorgaans enkel geschikt voor worst. Niet die van onze Jersey: die is bijzonder lekker. Het Jersyvlees is stevig van structuur en heeft een uitgesproken smaak.

Dierenwelzijn voorop

We kennen weinig boeren die zó liefdevol omgaan met hun dieren als Irene en Jan Dirk. Het is niet ondenkbaar dat je Irene knuffelend met een koe aantreft. Het echtpaar is in veel dingen eigenwijs. Zo houden de Jerseys hun hoorns. Die hebben ze niet voor niets: ze spelen een rol in de mineraalhuishouding.

De dieren krijgen enkel natuurlijk voer, met volop kruiden voor vitaminen en mineralen. Irene en Jan Dirk kozen er een paar jaar geleden voor om helemaal geen antibiotica en inentingen meer te geven. Ze hebben lang met voer en kruiden geëxperimenteerd voor ze de ideale balans vonden.

Gezonde dieren

De zorg en het gezonde voer leveren veel op. De Jerseys van Irene en Jan Dirk zijn vrijwel nooit ziek. Het zijn gezonde, sterke dieren, die zelf weten wat ze nodig hebben.

Zo eten ze in vochtige periodes – wanneer het gras meer schimmels bevat – meer van de aangeboden mineralen en kruiden. Ze hebben binnen en buiten veel bewegingsvrijheid en ook belangrijk: ze worden niet uitgemolken. Op die manier houden ze voldoende voedingsstoffen over om zelf gezond te blijven.

Mis het Jerseyvlees niet

We krijgen maar één rund per maand; de voorraad Jerseyvlees is dus zeer beperkt. Wilt u deze delicatesse niet missen? Volg ons dan op Facebook.

We kunnen u ook per e-mail op de hoogte houden. Stuur ons dan een bericht.

Jersey rundvlees

Eén keer in de maand krijgen we een Jersey in de winkel. Uitzonderlijk lekker vlees: stevig van structuur en met een uitgesproken smaak. Een echte delicatesse, waar ook nog een mooi verhaal aan vast zit.

Bonte Bentheimer

Op boerderij Sengersbroek scharrelt een bijzonder varken: de Bonte Bentheimer. Het oude ras was bijna uitgestorven, maar gelukkig zijn een paar boeren weer mee gaan fokken. Vlees van Bonte Bentheimer is in Nederland niet algemeen verkrijgbaar. Wij krijgen elke oneven week een prachtexemplaar in huis. MEER OVER DE BONTE BENTHEIMER

Wist u dit?

DE MEERWAARDE VAN BIOLOGISCH

Waarom betaalt u doorgaans meer voor biologisch vlees? Het antwoord is simpel: biologische veeteelt is arbeidsintensief, en grondstoffen zijn duurder. Zo is het veevoer afkomstig uit de biologische landbouw. Biologische dieren krijgen daarbij voldoende ruimte en tijd om gezond en evenwichtig te groeien. Producten worden door ons in de winkel kleinschalig bereid, door dezelfde mensen die u helpen achter de toonbank. Het zijn betrokken, deskundige medewerkers die veel weten en daarvoor een evenredig loon verdienen.

ZO BIOLOGISCH IS BIOLOGISCH

De Biologische Slagerij is gecertificeerd door Skal. Dit onafhankelijke instituut controleert names de overheid of producten daadwerkelijk biologisch zijn. Ze moeten voldoen aan de strenge regelgeving voor biologische productie. De term ‘biologisch’ is wettelijk beschermd – uitsluitend producten die door Skal zijn gecertificeerd mogen het voeren. U herkent ze aan het officiele Europese Bio-keurmerk: een groen blaadje. Meer informatie vindt u op de website van Skal. Skal-nummer Biologische Slagerij: 018391

Gratis uw vleesmes scherp

Laat uw vleesmes gratis vakkundig door ons slijpen. Laat uw naam en e-mail achter voor precieze instructies plus tips en wetenswaardigheden over biologisch vlees, lekker eten en aanbiedingen.

Alle koks aan tafel

Met gourmetten bakt iedereen z’n eigen favoriete maaltje bij elkaar. Zelf leunt u heerlijk ontspannen  achterover. Zeker als u het samenstellen van de gourmetschotel aan ons overlaat. We maken verrassend veelzijdige schotels, en we houden rekening met de wensen van uw tafelgenoten. Voor fondueschotels geldt overigens hetzelfde. Bestel wel even van tevoren, telefonisch of in de winkel.

NIEUW: DE IHEARTBURGER

De burger waar je blij van wordt

Het lekkerste broodje hamburger vindt u voortaan in Hilversum. Onze iheartburgers zijn 100% biologisch, met mals vlees van rund, lam of kip. Voor vegetariërs is er een heerlijke satéburger. Lekker met mayonaise of ketchup, procureursspek of een plakje kaas. We bereiden ze ter plekke voor je. Kom proeven!