BIOLOGISCH VARKENSVLEES

 

Ons biologisch varkensvlees is afkomstig van dieren die worden gehouden met respect voor hun karakter en natuur. Varkens zijn ten slotte sociale dieren: ze spelen en wroeten, en scharrelen graag met elkaar rond. Daarom zijn ze naar hun behoefte gehuisvest.

Natuurlijke ontwikkeling

En dat werkt. Door de evenwichtige voeding en ontwikkeling wordt het vlees mooi compact. Het is stevig vlees, dat niet drijft in het vocht en veel smaak heeft. U begrijpt: als slagers zien we dat graag.

Biologische Bonte Bentheimer

Naast ons reguliere biologisch varkensvlees krijgen we elke oneven week een biologische Bonte Bentheimer binnen. Dit oude varkensras was bijna uitgestorven. De smaak en structuur van het vlees zijn fantastisch.

Lees meer over de Bonte Bentheimer.

Bonte Bentheimer

Op boerderij Sengersbroek scharrelt een bijzonder varken: de Bonte Bentheimer. Het oude ras was bijna uitgestorven, maar gelukkig zijn een paar boeren weer mee gaan fokken.

Biologisch varkensvlees van Bonte Bentheimer is in Nederland niet algemeen verkrijgbaar. Wij krijgen elke oneven week een prachtexemplaar in huis.

MEER OVER DE BONTE BENTHEIMER

Jersey rundvlees

Eén keer in de maand krijgen we een Jersey in de winkel. Uitzonderlijk lekker vlees: stevig van structuur en met een uitgesproken smaak. Een echte delicatesse, waar ook nog een mooi verhaal aan vast zit.

LEES WAT DE JERSEY BIJZONDER MAAKT

ZO BIOLOGISCH IS BIOLOGISCH

De Biologische Slagerij is gecertificeerd door Skal. Dit onafhankelijke instituut controleert names de overheid of producten daadwerkelijk biologisch zijn, zoals ons biologisch varkensvlees. Ze moeten voldoen aan de strenge regelgeving voor biologische productie.

De term ‘biologisch’ is wettelijk beschermd – uitsluitend producten die door Skal zijn gecertificeerd mogen het voeren. U herkent ze aan het officiele Europese Bio-keurmerk: een groen blaadje. Meer informatie vindt u op de website van Skal. Skal-nummer Biologische Slagerij: 018391

Gratis uw vleesmes scherp

Laat uw vleesmes gratis vakkundig door ons slijpen. Laat uw naam en e-mail achter voor precieze instructies plus tips en wetenswaardigheden over biologisch vlees, lekker eten en aanbiedingen.

Thuis zelf worst maken

Wist u dat u bij ons een worststopmachine kunt lenen? Daarmee maakt u thuis heel makkelijk zelf worst. Bij de machine zit een receptenmap, maar volg gerust uw eigen inspiratie. Kruidig Italiaans, pittig oosters, Spaans of met een Franse slag, dik of dun, van biologisch varkensvlees, lam, kip of rundvlees… alles is mogelijk! Uiteraard hebben we alle benodigdheden op voorraad.