BONTE BENTHEIMER

Bij het Brabantse Heusden scharrelt een bijzonder varken: de Bonte Bentheimer. Oorspronkelijk komt dit gevlekte ras uit het gebied rond Twente en het Duitse Bentheim. Het oude ras was bijna uitgestorven. Gelukkig zijn er in Nederland enkele boeren die de Bentheimer weer in ere willen herstellen. Daar helpen we graag aan mee.

Ruimte om te scharrelen

De Bentheimer voelt zich helemaal thuis op ecologische boerderij Sengersbroek. Boer Peter Wijnen en boerin Teresa Rahder bieden de dieren alle ruimte. Ze kunnen lekker scharrelen en spelen, en wentelen zich naar hartelust in de modder. Als voer krijgen ze zelfgemalen biologische gerst en tarwe uit de regio. Het menu wordt aangevuld met verse producten, zoals paprika’s, tomaten, eikels en aardpeer.

Vlees van Bonte Bentheimer

De bewegingsvrijheid en het speciale voer dragen bij aan de specifieke smaak van het vlees. En omdat de dieren langzaam groeien, is het vlees stevig van structuur. Het relatief hoge vetgehalte maakt het uitermate geschikt voor ham en worst.

Beperkt verkrijgbaar

Bonte Bentheimer is in Nederland niet algemeen verkrijgbaar. Bij de Biologische Slagerij krijgen we iedere oneven week een prachtexemplaar in huis. Vers Bentheimervlees is daardoor beperkt op voorraad – op is op. Van Bentheimervlees maken we onder meer ham, chorizo, salsichón en andere droge worstjes. Die hebben we doorgaans wel op voorraad.

bonte bentheimer
Herkomst van onze Bonte Bentheimer

Wilt u meer weten over de Bonte Bentheimer? Ga naar de website van de Vereniging van het Bonte Bentheimer Landvarken. Of kijk op de website van boerderij Sengersbroek hoe het er daar aan toe gaat.

Tip: Sengersbroek heeft een gastvrije bed & breakfast en kampeermogelijkheid. U kampeert in de wei en ervaart van dichtbij hoe het er op de biologische boerderij aan toe gaat.

Bonte Bentheimer

Op boerderij Sengersbroek scharrelt een bijzonder varken: de Bonte Bentheimer. Het oude ras was bijna uitgestorven, maar gelukkig zijn een paar boeren weer mee gaan fokken. Vlees van Bonte Bentheimer is in Nederland niet algemeen verkrijgbaar. Wij krijgen elke oneven week een prachtexemplaar in huis.

Jersey rundvlees

Eén keer in de maand krijgen we een Jersey in de winkel. Uitzonderlijk lekker vlees: stevig van structuur en met een uitgesproken smaak. Een echte delicatesse, waar ook nog een mooi verhaal aan vast zit. LEES WAT DE JERSEY BIJZONDER MAAKT

ZO BIOLOGISCH IS BIOLOGISCH

De Biologische Slagerij is gecertificeerd door Skal. Dit onafhankelijke instituut controleert names de overheid of producten daadwerkelijk biologisch zijn. Ze moeten voldoen aan de strenge regelgeving voor biologische productie. De term ‘biologisch’ is wettelijk beschermd – uitsluitend producten die door Skal zijn gecertificeerd mogen het voeren. U herkent ze aan het officiele Europese Bio-keurmerk: een groen blaadje. Meer informatie vindt u op de website van Skal. Skal-nummer Biologische Slagerij: 018391

Gratis uw vleesmes scherp

Laat uw vleesmes gratis vakkundig door ons slijpen. Laat uw naam en e-mail achter voor precieze instructies plus tips en wetenswaardigheden over biologisch vlees, lekker eten en aanbiedingen.

Thuis zelf worst maken

Wist u dat u bij ons een worststopmachine kunt lenen? Daarmee maakt u thuis heel makkelijk zelf worst. Bij de machine zit een receptenmap, maar volg gerust uw eigen inspiratie. Kruidig Italiaans, pittig oosters, Spaans of met een Franse slag, dik of dun, van lams-, rund- of varkensvlees… alles is mogelijk! Uiteraard hebben we alle benodigdheden op voorraad.

NIEUW: DE IHEARTBURGER

De burger waar je blij van wordt

Het lekkerste broodje hamburger vindt u voortaan in Hilversum. Onze iheartburgers zijn 100% biologisch, met mals vlees van rund, lam of kip. Voor vegetariërs is er een heerlijke satéburger. Lekker met mayonaise of ketchup, procureursspek of een plakje kaas. We bereiden ze ter plekke voor je. Kom proeven!