Hubertkip – geen alledaagse kip

Hubertkip – geen alledaagse kip

Neem pompoen en venkel, doe er knoflook en ui bij, kruid het met rozemarijn en majoraan, en maak het af met heerlijke noten als amandel en walnoot… dat klinkt goed hè?

Verrassing! Dat – met nog veel meer gezonde kruiden, grassen, zaden en noten – staat op het menu van onze bijzondere nieuwe kip. Kruidenman Hubert, bekend van de Remeker Jerseys, stelde het oergezonde voer samen. We hebben de kip dan ook naar hem genoemd.

We zijn flabbergasted over de rijke smaak van de Hubertkip. Voor ons staat hij in het rijtje van Bonte Bentheimer en Jerseyrund. We zijn benieuwd naar uw mening!

 

hubert-cremer-kruiden

Hubert in het Remeker kaasrijphuis

Kruidenman Hubert

Hubert Cremer weet alles over kruiden. Ik ken hem van de Jerseyboerderij, waar ons Jerseyrundvlees en onze Remeker kaas vandaan komen. Jaren geleden vroegen Irene en Jan Dirk zijn hulp om hun koeien en weides weer in natuurlijke balans te krijgen – waar ze met vlag en wimpel in slaagden.

Hubert kreeg zijn kruidenkennis door van zijn moeder, die het op haar beurt van haar moeder kreeg, die het… enzovoort. Ook volgde Hubert de studies Landbouw en alternatieve diergeneeskunde. Zijn kennis zet hij in voor boeren in Nederland en Duitsland.

 

Geen alledaagse kip

De Hubertkip komt van een kleinschalige Duitse boerderij: Hirschles Biohof. De boerenfamilie werkt net als Irene en Jan Dirk nauw met Hubert samen. Het rijke voer wordt grotendeels op de boerderij zelf geteeld. Vanzelfsprekend hebben de Hubertkippen alle ruimte om te scharrelen in de wei. Hun mobiele stallen worden steeds weer verplaatst in de wei, zodat ze altijd vers gras en kruiden hebben. Het zijn gezonde, natuurlijk ontwikkelde dieren.

 

jpeg

Rijk kruidenmengsel

In tegenstelling tot de meeste kippen krijgt de Hubertkip geen maïs. Wat dan wel? Het voer bestaat onder meer uit: gras, klaver, gerst, tarwe, sesam, lijnzaad, lijnolie, walnoot, hazelnoot, pinda, amandel, abrikozenpit, mariadistelzaad, koolzaad, raapzaad, knoflook, daslook, rozemarijn, uien, majoraan, pepermunt, lavendel, eucalyptus, venkel, paardebloem, hop, rettich, selderie, kummel en pompoen. Geen wonder dat de kip zo lekker is.

 

hubertkip

Kim MacLean schreef een recept

Culinair schrijfster Kim MacLean (die voor het NRC schreef over ons verstopt vlees en oerkarbonade) was zo enthousiast over de Hubertkip dat ze er spontaan een gastblog over schreef, met haar favoriete recept voor gebraden vogel. Dat leest u hier.

 2 Reacties

 1. Valerie

  Beste,
  Waar kunnen de kruiden mengsels aangekocht worden?

  Mvg Valerie

  Antwoord
  • Marion van Vught

   Beste Valerie,

   Hubert heeft een winkeltje in Kranenburg-Wyler, Duitsland. In de Hauptstrasse 62. Voor zover ik weet heeft hij geen website, zijn winkel is op donderdag, vrijdag en zaterdag open.
   Dus mocht je in de buurt zijn meestal staat hij zelf in zijn winkel.

   Met vriendelijke groet, Marion

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.