Kerntemperatuur van vlees – handig overzicht

Een handig naslagwerk voor de kerntemperatuur van vlees. Koken met een kernthermometer helpt u om uw mooie biologische braadstukken perfect te bereiden. Hieronder heb ik de kerntemperatuur van vlees voor de meeste vleessoorten in een handig overzicht gezet.

Eet smakelijk!
John

 

> Kerntemperatuur rundvlees
> Kerntemperatuur kalfsvlees
> Kerntemperatuur lamsvlees
> Kerntemperatuur varkensvlees
> Kerntemperatuur kip
> Kerntemperatuur kalkoen

 

 

RUND
PRODUCT GAARHEID ºC KERN UITERLIJK
Rollade rare 38-43 kern helder rood, rosé eromheen
medium rare 43-58 kern sterk rosé, iets grijs-bruin eromheen
medium 60-63 kern licht rosé, bruinig eromheen
medium well 65-67 kern grijs
well done > 70 gelijkmatig grijs-bruin
Braadstuk rare 50-52 kern helder rood, rosé eromheen
medium rare 55-58 kern sterk rosé, iets grijs-bruin eromheen
medium 60-63 kern licht rosé, bruinig eromheen
medium well 65-67 kern is grijs
well done > 70 gelijkmatig grijs-bruin
Steak rare 50-52 kern helder rood, rosé eromheen
medium rare 55-58 kern sterk rosé, iets grijs-bruin eromheen
medium 60-63 kern licht rosé, bruinig eromheen
medium well 65-67 kern is grijs
well done > 70 gelijkmatig grijs-bruin
KALF
PRODUCT GAARHEID ºC KERN UITERLIJK
Aan het bot rare 50-52 kern helder rood, rosé eromheen
medium rare 55-58 kern sterk rosé, iets grijs-bruin eromheen
medium 60-63 kern licht rosé, bruinig eromheen
medium well 65-67 kern is grijs
well done > 70 gelijkmatig grijs-bruin
Gehakt 70-72 gelijkmatig grijs-bruin
LAM
PRODUCT GAARHEID ºC KERN UITERLIJK
Rollade rare 50-52 kern helder rood, rosé eromheen
medium rare 55-58 kern sterk rosé, iets grijs-bruin eromheen
medium 60-63 kern licht rosé, bruinig eromheen
medium well 65-67 kern is grijs
well done > 70 gelijkmatig grijs-bruin
Braadstuk rare 50-52 kern helder rood, rosé eromheen
medium rare 55-58 kern sterk rosé, iets grijs-bruin eromheen
medium 60-63 kern licht rosé, bruinig eromheen
medium well 65-67 kern is grijs
well done > 70 gelijkmatig grijs-bruin
Steak rare 50-52 kern helder rood, rosé eromheen
medium rare 55-58 kern sterk rosé, iets grijs-bruin eromheen
medium 60-63 kern licht rosé, bruinig eromheen
medium well 65-67 kern is grijs
well done > 70 gelijkmatig grijs-bruin
Aan het bot rare 50-52 kern helder rood, rosé eromheen
medium rare 55-58 kern sterk rosé, iets grijs-bruin eromheen
medium 60-63 kern licht rosé, bruinig eromheen
medium well 65-67 kern is grijs
well done > 70 gelijkmatig grijs-bruin
Gehakt 70-72 gelijkmatig grijs-bruin
VARKEN
PRODUCT GAARHEID ºC KERN UITERLIJK
Rollade medium 60-63 bleek van binnen met rosé kern
well done > 70 gelijkmatig grijs-bruin
Ribben well done > 70 gelijkmatig grijs-bruin
Schouder well done > 70 gelijkmatig grijs-bruin
Aan het bot medium 60-63 bleek van binnen met rosé kern
well done > 70 gelijkmatig grijs-bruin
Gehakt 70-72 gelijkmatig grijs-bruin
Ham well done 60-63 blank roze
KIP
PRODUCT GAARHEID ºC KERN UITERLIJK
Heel 70-72 sappen worden helder
Kiprollade 70-72 sappen worden helder
KALKOEN
PRODUCT GAARHEID ºC KERN UITERLIJK
Vlees 70-72 sappen worden helder
Vulling 70-72 sappen worden helder


2 Reacties

  1. Kees Zeelenberg

    Geachte heer of mevrouw,
    Vind 70-72 zo hoog voor kip en kalkoen. Is dit alleen uit veiligheidsoverwegingen? Dan begrijp ik het…

    Antwoord
  2. Marion van Vught

    Het is inderdaad uit veiligheid.

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *