15 lekkerste hapjes met vleeswaren

15 lekkerste hapjes met vleeswaren

Vleeswaren zijn perfect om snel en makkelijk voorgerechten, buffetgerechten en borrelhapjes mee te maken. We hebben even met elkaar gebrainstormd en we kwamen zo al tot 15 ideeën.

 

1. Wildpaté met craberrycompôte

Geef als voorgerecht een gulle plak wildpaté. Schep wat cranberrycompôte in een witlofblaadje en garneer met lichtgeroosterde geschaafde amandel.

2. Klassieker: asperges met beenham

Onze beenham is gemaakt met enkel zout en rook – pure beenham dus. Serveer hem met asperge, als hapje, buffetgerecht of tussengerecht. Wilt u het wat gevulder? Geef er partjes hardgekookt ei bij en giet er een straaltje gesmolten roomboter over.

 

3. Italiaanse antipasti

 

 

Zet uw gasten een selectie van onze mooiste Italiaanse vleeswaren voor: natuurlijk mooie biologische Parmaham, Toscaanse Proscuitto Sambucano en Finocchiona Salame. Die laatste twee ontdekte ik afgelopen zomer in Italië en ik heb ze gelijk naar mijn winkel gehaald. Ook op tafel: mooie Italiaanse olijfolie. Heerlijk om er zelf overheen te druppelen, zo komt de smaak nog mooier naar boven.

 

4. Proscuitto Sinta Senese

 

 

Onze grootste liefhebbers hebben hem al ontdekt: onze zelf-geïmporteerde ham uit Toscane. We vinden die nog lekkerder dan Pata Negra. Zoveel smaak! Serveer er een krachtige rode wijn bij – Italiaans natuurlijk.

 

5. Cervelaathoorntje gevuld met kruidenkaas

Lepel wat (zelfgemaakte) kruidenkaas op een plakje cervelaat, rol die in toetervorm op en voilá: u heeft een eenvoudig te maken borrelhapje.

6. Rolletjes met brie

 


 

Een beproefde combinatie: omwikkel brie met een plakje rookvlees. Een leuk gezicht op de borreltafel en het buffet, lekker én makkelijk.

 

7. Rolletjes met ei

 

 

Ons zachte rookvlees is ook heel lekker als u hem om een partje hardgekookt ei wikkelt. Dat kan natuurlijk ook met rauwe ham. Of met rosbief. Of… afijn, met een beetje fantasie geeft u er uw eigen draai aan.

 

8. Kotelet Suisse

Lekker op de buffettafel: gevulde karbonade. Snij een ribkarbonade open en vul hem met een plakje ham en kaas. Sluit met een cocktailprikker en wrijf in met zout en peper. Bak ze in de koekenpan, ongeveer 10 minuten per kant. Serveer met een schijfje citroen.

 

9. Gerookte kip

Onze biologische kipfilets roken we in eigen keuken. Heerlijk om een salade of ander (buffet)hapje omheen te bedenken. Deze rolletjes bijvoorbeeld: Snijd kipfilet in dunne reepjes, meng met blokjes avocado, alfalfa en gehakte koriander. Meng met wat yoghurt, citroensap, zout en peper. Rol stevig op in een tortilla; snijd die vlak voor serveren in stukjes.

 

10. Rauwe ham met meloen – maar dan anders

 

 

 

Meloen met ham is niet voor niets een golden oldie, het is een heerlijke combi. Maak er dit jaar eens een proeverij van. Serveer onze drie huisbereide hammen, van mild naar sterk. Start met milde rauwe ham, ga door met rauwe ham van Bentheimer en eindig met rauwe lamsham. Extra leuk als u drie soorten meloen neemt.

 

11. Carpaccio van rosbief

Voor carpaccio kunnen we een mooie ossenhaas voor u in plakken snijden, maar u kunt ook kiezen voor een eenvoudige versie van gebraden rosbief. Leg een handjevol rucola op een bord en drapeer daar de plakken rosbief op. Schaaf er Olde Remeker over, bestrooi met geroosterde pijnboompitjes en maak af met wat druppels basilicumolie en versgemalen peper.

 

12. Gebraden rosbief bij het diner of buffet

 

 

Plakken gebraden rosbief oogt mooi op het buffet, zeker als u er zelfgemaakte portsaus bij serveert. Het recept? Fruit gesnipperde ui en knoflook glazig. Doe er 400 milliliter fond bij (die hebben we kant en klaar voor u) en een borrelglaasje port. Laat inkoken tot een stroperige vloeistof. Zeef en breng op smaak met peper en zout. Glaceer met een klontje roomboter.

 

13. Krokante Parmaham

Laat Parmaham in iets dikkere plakken dan normaal snijden. Droog die in de oven en breek over een simpele groene salade.

 

14. Huisgemaakte porchetta

 

 

Naar origineel Italiaans recept: Italiaanse porchetta. Door ons gekruid met Italiaanse kruiden en langzaam gegaard in de barbecue. Dik of dun gesneden, warm of koud geserveerd– het is allemaal lekker.

 

15. Zeeuws spek met satésaus

Een stevig buffetgerecht: dikke plakken warm Zeeuws spek met huisgemaakte satésaus.