Biologische Slagerij Hilversum is nu eetwinkel ONS

“Als je met z’n allen biologisch wilt eten, eet je minder vlees”

Biologische Slagerij Hilversum heet vanaf nu ONS. Sinds augustus 2021 is de compleet nieuwe winkel aan Groest 3 in Hilversum voor het eerst open. Niet alleen de locatie is veranderd, zo geeft Marion van Vught aan. “Het gaat om een hele nieuwe eetwinkel, waar we onder meer ook maaltijden en verse broodjes verkopen. Eigenlijk is nu alles wat met eten te maken heeft, bij ons te vinden”, aldus Marion.

Bijzondere samenstelling team

Het nieuwe pand aan het marktplein ligt hemelsbreed slechts 300 meter van het oude pand aan de Bussumerstraat 50 vandaan. Daar was de afgelopen 32 jaar de biologische slagerij gevestigd. De samenstelling van ons huidige team is heel bijzonder. Sinds 3 jaar werk ik samen met mijn compagnon John Kooijman. Zijn vrouw en dochter zijn inmiddels ook werkzaam bij ONS. De dochter van John besloot uiteindelijk dat ze toch graag slager wilde worden en is nu als slager actief hier. Al mijn kinderen hebben hun zaterdagbaantje hier gehad. De oudste raakte bevlogen, zij gaat de maaltijden doen. De andere dochter en zoon zijn ook nog volop betrokken, zeker bij deze transformatie. Echter deze opsomming is pas compleet nadat ik je verteld heb dat onze slager Ben al vanaf zijn 15e jaar (en nu 29) betrokken is bij ons bedrijf. Ben is eigen, regelmatig denken klanten dat hij mijn zoon is en daar ben ik trots op. ONS kan dus met recht een familiebedrijf genoemd worden.”

ONS?

Na 32 jaar is de bio-slagerij dus compleet getransformeerd. “In het nieuwe logo verwijzen we nog wel naar de slagerij. Onze roots waar we trots op zijn gecombineerd met nieuwe ontwikkelingen. We willen met deze uitstraling iedereen meekrijgen in ons nieuwe avontuur. ONS staat niet alleen voor 100 gram vlees of vleeswaren, maar ook voor ‘onze nieuwe slagerij’, ‘onze nieuwe smaak’ en ‘onze nieuwe samenstelling’ en ‘alles van waarde weegt een ons’.

Met ONS komt echt een droom uit voor ONS, zo geeft ze aan. “De visie waar ik al die jaren mee rondliep komen hierin tot uiting. Hier gaat m’n bloed sneller van stromen. ‘Wij heten over een tijdje geen slager meer’, zei ik al lange tijd en John beaamde dat, we liggen lekker op 1 lijn. Als je met z’n allen biologisch wilt eten, eet je minder vlees. We kijken over grenzen heen en besloten onszelf door te ontwikkelen. Zo zijn we al een tijd bezig met vegan producten en ontwikkelen we samen met ‘Van Die Vegans’ veganistische lekkernijen. En ja gewoon in onze worstmakerij.”

ONS bestaat uit één grote ruimte. In het midden staat een eiland van toonbanken in de vorm van een hart. Ook zijn er statafels neergezet waar klanten een broodje en kopje koffie (klimaatpositieve koffie van Peeze) kunnen nuttigen. Buiten is een klein terras ingericht. “We verkopen bijzondere biologische producten, gaan echt voor de delicatessen.” Met dit nieuwe concept hoopt Marion ook een nieuw publiek aan te spreken. “Hiermee willen we ook de volgende generatie bereiken.”

Ons familie
marion & john ons

Openingstijden

Maandag: 11:00 – 18:00 uur
Dinsdag t/m vrijdag: 8:30 – 18:00 uur
Zaterdag: 8:00 – 16:30 uur

Tips

KLEINE HOEVEELHEDEN MOGEN OOK

Wie bewust met voeding omgaat, kiest misschien voor minder vlees. Dat is een keuze waar we u graag bij helpen. Bestel dus gerust kleinere porties.

Tips

BESPAAR TIJD: BESTEL VOORAF

Geef uw bestelling door en we maken alles klaar zoals u dat wilt: portioneren, snijden, invriezen, bestickeren… U hoeft het enkel nog op te halen.