Biologische paaswijnen

Biologische paaswijnen

Ik wil u graag drie biologische wijnen voorstellen die uw paaslunch of paasdiner perfect begeleiden, twee Spaanse en één Italiaanse. Ramon, mijn importeur, hielp me de wijnen uitkiezen. Tot Pasen bied ik de wijnen met een mooie korting. Zo geniet u nóg meer van ons lekkere vlees.

Italiaans

Italië blijft het land waar we steeds verrassende biologische wijnen ontdekken. Deze Pasen geven we speciale aandacht aan de Dolcetto, die nu perfect op dronk is. Heerlijk bij een zorgvuldig voorbereid diner of om gewoon even puur te genieten in het voorjaarszonnetje.

En Spaans

Uit Spanje kozen we wijnen van Bodegas Mureda. Het is met 1200 hectare land het grootste biologische wijndomein ter wereld. Hier gaat traditionele Spaanse wijnbouw hand in hand met moderne technieken als gekoelde gisting. We hebben voor u een witte en een rode wijn geselecteerd.

 

Dolcetto d’Alba

Druif: Dolcetto

Smaaknotitie: Krachtig en fruitig, neus van zwart fruit, iets aards, krachtig, bittertje, veel zwart fruit, diepgang, mooie tannine, lengte. Serieus.

Lekker bij: Groot rood vlees, rollade, ribeye, entrecote en biefstuk

 

 

 

Mureda-Chardonnay

Bodegas Mureda, Chardonnay (wit)

Druif: Chardonnay

Smaaknotitie: Fris en fruitig, lichtromige, subtiele neus met citrus en peer. Smaak mooi in balans, iets vettig. Aroma van peer, appel en citroen. Ongecompliceerd.

Lekker bij: Lichte gerechten zoals kip, kalfsvlees en salade

 

 

 

 

Mureda-Tempranillo


Bodegas Mureda, Tempranillo (rood)

Druif: Tempranillo

Smaaknotitie: Vol en stevig, intens, jong paars fruit in de neus. Rond en soepel met veel braam. Mooie rijpe tannine die de wijn een prettige stevigheid geeft.

Lekker bij: Tapas, kaas, pasta, barbecue, worst en steak