Pittige chorizoworstjes

Pittige chorizoworstjes

Zelfgemaakte chorizoworstjes zijn heerlijk op de barbecue of gewoon gebakken in de koekenpan. Maak ze naar wens met fijn of grof varkensgehakt. Ook lekker als tapa.

Ingrediënten

1 kg varkensgehakt
14 g zout
1,5 el komijnzaad
1 tl venkelzaad
40 g pimenton (gerooktepaprikapoeder)
2 tl gedroogde oregano
4 tenen knoflook, geperst
4 el chilivlokken (of naar smaak)
1 tl azijn
mespuntje suiker
1 laurierblad

Bereiden

  • Snijd het laurierblad fijn en giet er in een kommetje twee eetlepels kokend water over. Laat een uur staan.
  • Rooster het venkelzaad en het komijnzaad in een droge koekenpan. Wrijf fijn in een vijzel.
  • Meng het vlees met het gezeefde laurierwater en de rest van de ingrediënten. Kneed goed door.
  • Naar keus afstoppen in varkens- of lamssnaar.

Kijk hier hoe u thuis zelf worst kunt maken.