Worst uit eigen keuken
ZELF WORST MAKEN
Wilt u thuis op een ambachtelijke manier zelf worst maken? Dat kan.
Leen een worststopmachine: Onze klanten kunnen gratis een machine lenen om zelf worst te stoppen. Een handzaam apparaat, dat makkelijk is te bedienen.
Volg een workshop worst maken: Wilt u liever eerst de basisvaardigheden leren van een echte slager? Volg dan bij John de workshop Zelf worst maken.
Op deze pagina ontdekt u de mogelijkheden, recepten en tips.

Creatief klusje
Worst maken is een leuk en creatief werkje. U kunt helemaal losgaan. Neemt u varken of rund, kalfs- of lamsvlees?
Geef met kruiden en andere smaakmakers uw eigen draai aan het vlees. Van oosters tot oud-Hollands en van mediterraan tot Mexicaans. En dan: bakken, roken, grillen, drogen…
Experimenteren maar!

Leen een worststopmachine
Wilt u zelf worst maken maar heeft u zelf geen worststopmachine? Kom er één bij ons lenen – gratis als u de ingrediënten bij ons koopt. We hebben alle basisbenodigdheden in huis. Bij het apparaat zit een map met instructies en recepten. We vinden het leuk als u ook uw recept toevoegt.

Volg een workshop worst maken
Onze slager John leert u in een workshop hoe u zelf worst maakt. Hij neemt alle benodigdheden mee. Recepten, technieken en ingrediënten bepaalt u vooraf in overleg. Aan de workshop kunnen maximaal zes personen deelnemen. Heeft u interesse? Vraag ernaar in de winkel.
Zelf worst maken
Zelf worst maken is helemaal niet moeilijk. Bij de worststopmachine zit een map met stap-voor-stap instructies. U vindt ze ook op deze website.
Recepten om zelf worst te maken
Heeft u zelf worst gemaakt volgens eigen recept? Stuur ons dat recept! Natuurlijk liefst met een mooie foto van het resultaat. Hieronder staan alvast wat recepten ter inspiratie. Klik op de foto om naar het recept te gaan. Staat het uwe er binnenkort ook bij?
Basilicumworstjes van kalfsvlees
Basilicumworstjes van kalfsvlees naar een recept van Marion. Gemaakt in dunne lamssnaren. Lekker met basilicum en bieslook.
Salsicce al finocchio (venkelworstjes)
De authentiek Siciliaanse venkelworstjes zijn anijsachtig zoet van smaak dankzij het venkelzaad. Lekker om zo te eten of in tomatensaus met pasta.
Salsicce di agnello piccanti (pittige lamsworstjes)
Italiaanse lamsworstjes, lekker pittig door de chilipeper. Bak ze kort op de barbecue of in de koekenpan, ze mogen iets rosé blijven.
Lamsworstjes met salie en cognac
Deze worstjes maakt u met fijn lamsgehakt. Door de verse salie smaken ze heerlijk zomers Italiaans.
Shoarmaworstjes van lamsvlees
Shoarmaworstjes zijn lekker als borrelhapje (maak er dan korte worstjes van) of op de barbecue. Een recept van Marion en Mary. Tip: de kruiden hebben we ook als kant-en-klare melange in huis; u heeft er dan 80 gram van nodig.
Meatloaf sausage
Meatloaf bak je in een vorm in de oven. In dit recept van Rinus stoppen we worst met de vulling. Lekker kruidig met Provençaalse kruiden en paprikapoeder.
Pittige chorizoworstjes
Zelfgemaakte chorizoworstjes zijn heerlijk op de barbecue of gewoon gebakken in de koekenpan. Maak ze naar wens met fijn of grof varkensgehakt. Ook lekker als tapa.